Τηλέφωνο 2310 222 303

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

sadfsda

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

 Πτυχιούχος Γραφιστικής, εργάστηκε επί σειρά ετών πάνω στο σχεδιασμό μακέτας μεταξοτυπίας, διαφήμισης και βιομηχανικής χαλκομανίας για πορσελάνες και ντεκόρ μπάνιου.

 Η αγάπη της και το ενδιαφέρον για την τέχνη εκδηλώνεται από πολύ νωρίς και κατά ευτυχή συγκυρία αρχίζει τη μαθητεία της κοντά στον κορυφαίο ζωγράφο Κώστα Λούστα, όπου μυείται στα μυστικά του χρωστήρα.

 Συνεχίζει τις σπουδές της στη ζωγραφική, στο εργαστήρι του νεόφερτου και πρωτοποριακού τότε από Γαλλία ζωγράφου, Κώστα Ξανθόπουλου.

 Δουλεύει με μεγάλο εύρος υλικών, όπως λάδια, ακρυλικά, πλαστικά, τέμπερα, αυγοτέμπερα, λαδοπαστέλ, κάρβουνο και μολύβι.Ζωγραφίζει γυμνά μοντέλα, προσωπογραφίες, συνθέσεις, νεκρές φύσεις και τοπία.

 Ανήσυχο πνεύμα με συνεχείς αναζητήσεις, στρέφει το ενδιαφέρον της στην Αγιογραφία και φοιτά μετά από προσωπική αναζήτηση ετών, στην σχολή Αγιογραφίας «Πανσέληνος».

 Αγιογραφεί φορητές εικόνες κατά παραγγελία.

 Οι χειροποίητες αγιογραφίες της επηρεασμένες από τις ζωγραφικές της γνώσεις, γίνονται αμέσως αναγνωρίσιμες. Συνδυάζουν αρμονικά την Βυζαντινή τεχνική, με την τάση φυσικής απόδοσης των μορφών, του περιβάλλοντος χώρου και των αντικειμένων και

 ξεχωρίζουν επίσης για την γαλήνια απόδοση των προσώπων, την καθαρότητα των γραμμών και την δυναμική των χρωμάτων τους.

Στολισμένες με καθαρό χρυσό 22Κ, άλλοτε χρησιμοποιώντας το ως απλό φόντο και άλλοτε στυλβωτό με τσουκάνι.

 Βραβεύεται στην ΙΗ΄ Πανελλήνια έκθεση Εικαστικών Τεχνών του Συλλόγου Παρνασσός-Αθηνών, το έτος 1998 για το έργο της «Το Παλιό Τηλέφωνο».

Παίρνει το πρώτο βραβείο στην έκθεη ‘’Παραλληλοι Δρόμοι’’ που οργάνωσε   ο ΣΚΕΤΒΕ στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης το 2015

Παρέδωσε μαθήματα ζωγραφικής επί διετία σε Δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης. (1997-1998).

 Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε είκοσι ομαδικές, σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ύδρα, Κύπρο και ΗΠΑ.

 Μέλος του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος από το 1996.

 Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, σε Ελλάδα, Κύπρο, Βέλγιο και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κιν. 00306976690506   

Email:marianna_pat@yahoo.gr

marianna92@gmail.com

ΠΙΝΑΚΕΣ

ΧΑΡΤΗΣ

ΕΠΙΚΟΝΩΝΙΑ