Τηλέφωνο 2310 222 303

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

mpΑπό μικρός ήταν ανήσυχος βλέποντας τον παππού του να σμιλεύει την πέτρα και να της δίνει τη μορφή που ήθελε. Αυτό του προξενούσε ένα όνειρο, ώστε μεγαλώνοντας να μπορέσει να κάνει και αυτός το ίδιο. Ο παππούς του και ο πατέρας του τον ενθάρρυναν κάθε φορά που προσπαθούσε να υλοποιήσει ένα έργο.

Ο Κώστας γεννήθηκε στις Σέρρες το 1947. Στο σχολείο ήταν πάντα άριστος μαθητής στη ζωγραφική και στα καλλιτεχνικά γενικότερα. Μεγαλώνοντας άρχισε να ασχολείται και με την πλαστική. Τα αγάλματά του άφηναν έκπληκτους τους κριτικούς από θαυμασμό. Μέχρι το 1990 είχε κάνει 14 δημόσιες εκθέσεις και διακρίθηκε με 5 χρυσά μετάλλια. Έργα του υπάρχουν τόσο σε δημόσιους χώρους, όσο και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η έκθεσή του περιλαμβάνει πίνακες και έργα γλυπτικής. Το 1965 άρχισε με μόνιμο εκθετήριο και συνεχίζει ειδικά στην πλαστική την παράδοση του παππού του και του πατέρα του. Το 1990 η ανησυχία του τον ώθησε στο κόσμημα. Η πλαστικότητα και η μαλακότητα του ευγενούς μετάλλου του χρυσού του έδωσε δύναμη ώστε να κατασκευάσει πλήθος κοσμημάτων. Το κοινό έμεινε και πάλι έκπληκτο. Τα κοσμήματα αυτά τα παρουσίαζε μέσα από το τηλεοπτικό κανάλι TIME TV το οποίο εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Αυτή η δραστηριότητα διήρκησε 16 χρόνια. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ζωγράφων Βορείου Ελλάδος . Στην έκθεση με αγιογραφίες που εκθέτονταν στο σύλλογο, θαύμασε τους συναδέλφους του και όντας ανήσυχο πνεύμα, αποφάσισε με αυτό να ξεκινήσει την αγιογραφία και μάλιστα με λάδι, γνωρίζοντας ότι είναι πολύ δύσκολη αυτή η τεχνική. Πολύ σύντομα τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοι του έμειναν έκπληκτοι με το αποτέλεσμα. Έχει δημιουργήσει πολλές αγιογραφίες με βυζαντινή τεχνοτροπία και τελευταία ασχολείται με την κλασική αγιογραφία. Η απαλότητα των χρωμάτων και η αυστηρή γραμμή δίνουν το αίσθημα ενός επιτυχούς παντρέματος βυζαντινής και κλασικής τεχνοτροπίας.

Βλέποντας το έργο του Κώστα Μπακλατζή ο θεατής πραγματικά εκφράζει τον θαυμασμό του στον καλλιτέχνη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλέφωνο : 2310734663
Κινητο : 6944131901
Διεύθυνση : ΚΑΛΛΙΒΟΥΛΟΥ 19, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,
Τ.Κ : 56121
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΠΙΝΑΚΕΣ

 

ΧΑΡΤΗΣ

ΕΠΙΚΟΝΩΝΙΑ