Τηλέφωνο 2310 222 303

ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Σ.Ζ.Θ.Β.Ε.

Ο Σύλλογος Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος (ΣΖΘΒΕ) είναι ένα πολιτιστικό μη κερδοσκοπικό σωματείο το οποίο ιδρύθηκε το 1984 ως Σύλλογος Επαγγελματιών Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος και υπήρξε καρπός

πολυετούς προσπάθειας που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 1977, ως σκέψη και όραμα μιας ομάδας καταξιωμένων επαγγελματιών ζωγράφων διαφορετικών τεχνοτροπιών και τάσεων, να συνενώσουν τις δυνάμεις των και να συνεργασθούν προκειμένου να προωθήσουν και να αναδείξουν το εικαστική φυσιογνωμία των δημιουργών της Θεσσαλονίκης ,ώστε να συμβάλουν αποτελεσματικότερα στην πολιτιστική ανέλιξη της.

Κατά τη συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία από το 1984 στον εικαστικό χώρο ο Σύλλογος ανέπτυξε σημαντική δραστηριότητα με εκθέσεις ,συνεργασίες, σεμινάρια επιμόρφωσης, διαλέξεις, συμπόσια, προτάσεις ,δωρεές έργων για φιλανθρωπικούς σκοπούς σε ιδρύματα ,επιδείξεις και εθελοντική προσφορά διδασκαλίας σε σχολεία κ.λ.π.

Επιγραμματικά και ενδεικτικά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τις παρακάτω δραστηριότητες

- Αδελφοποίηση και υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με αντίστοιχο σύλλογο της Φιλιππούπολης το 1987.

- Συμμετοχή σε διεθνείς εικαστικές συναντήσεις από στο Σμόλιεν και Φιλιππούπολη από το1990 έως το 1994.

- Σειρά εικαστικών εκδηλώσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας το 1995.

- Έκθεση ζωγραφικής στη Λευκωσία σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας

- Πολυήμερο σεμινάριο για το κοινό με θέμα την Βυζαντινή Αγιογραφία σε συνεργασία με το Α.Ε.Δ. το 2000.

- Εκθέσεις ζωγραφικής σε πόλεις της Βορείου Ελλάδας όπως Κιλκίς, Σέρρες , Καβάλα ,Αλεξανδρούπολη κλπ σε συνεργασία με τους αντίστοιχους δήμους.

- Σεμινάρια επί σειρά ετών, που συνεχίζονται μέχρι σήμερα, με θέμα τις εικαστικές τέχνες και τη συντήρηση έργων τέχνης σε συνεργασία με το Κ.Ε.Κ. Γ.Σ.Ε.Ε.Β.Ε.

Προσφορά έργων τέχνης στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ το 2006 που ήδη κοσμούν τις αίθουσες και τους διαδρόμους των κτιριακών του εγκαταστάσεων.

Το 2006 ο Σύλλογος ευτύχησε να αποκτήσει ιδιόκτητη στέγη και εδρεύει στη οδό Ερμόνδου Ροστάν ,πίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο

Το 2007 ο Σύλλογος με τροποποίηση του καταστατικού του προέβη σε αλλαγή της ονομασίας του με απάλειψη της προσδιορισμού .».επαγγελματιών»

Το 2007 Ο Σύλλογος απεφάσισε να εκδώσει πειραματικά το περιοδικό «Εικαστικές Αναφορές»

Η παρούσα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου έχει ως εξής

Μπαλάφας Περικλής Πρόεδρος

Κουμπής Ευάγγελος Αντιπρόεδρος

Ταπακτσόγλου Κωνσταντίνος Γραμματέας

Ξυγκάκου Αναστασία Ταμίας

Μαυρογιάννη Ελένη Μέλος

Φωτειάδου Φαίδρα Μέλος

Ξένος Ιωάννης Μέλος

ΧΑΡΤΗΣ

ΕΠΙΚΟΝΩΝΙΑ